PITANJA I ODGOVORI

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА АЛАЙНЕРИТЕ

DENTaLIGN ® шините са една алтернатива на брекетите – това са алайнери, изработени, за да подравнят Вашите зъби, като упражняват лек натиск до постигане на желаната позиция. Всеки комплект алайнери се прави на база взети от Вашия дентален специалист отпечатъци от горна и долна челюст.

DENTaLIGN ® са създадени да коригират леки и средно тежки ортодонтски случаи. Освен своята безспорна стойност за естетиката, алайнерите имат и важно значение за здравето на устната кухина, тъй като могат да коригират случаи като неправилна захапка или струпване на зъби и да спомогнат за цялостно подобрение на устната хигиена. 

Моля консултирайте се с вашия дентален специалист за вашия конкретен случай.и

Алайнерите нежно и постепенно преместват вашите зъби като упражняват постоянен лек натиск върху тях. В процеса на лечение ще носите най-малко три комплекта алайнери, които се сменят всяка седмица.

Повечето лечения траят между три и девет месеца. За да имате добри бързи резултати трябва да сте изцяло отдадени на лечебния процес и да носите алайнерите така както Ви е инструктирал Вашия дентален специалист. В идеалния случай трябва да се носят 24 часа на ден, но тъй като шините се свалят за ядене и хигиена препоръката е да се носят минимум 16 – 18 часа на ден.

Вие можете да видите как ще изглеждат зъбите Ви дори преди да решите да започнете лечението. Визуализация на вашата бъдеща усмивка както и полимерни макети на зъбите могат да бъдат изработени за Вас чрез компютърна програма. Само поискайте вашите мотивационни модели.

Това не е необходимо. Тъй като алайнерите DENTaLIGN ® се свалят лесно, за Вас няма никакви ограничения по отношение на храненето и напитките. Само не забравяйте отново да сложите шините, когато приключите.

Добре е да почиствате DENTaLIGN ® веднъж на ден – просто ги сваляте и ги измивате с четка и паста за зъби.

Носенето на алайнери DENTaLIGN ® е лесно и безболезнено. В началото на лечението е възможно да имате странно усещане в устата за ден или два, докато свикнете да ги носите, а след това просто забравяте, че са там.

Цената на DENTaLIGN ®лечението се определя в зависимост от сложността на конкретния дентален случай. Алайнерите представляват сравнително достъпно ортодонтско лечение с високо качество на конкурентна цена.

Моля консултирайте се с Вашия зъболекар или ортодонт за Вашия конкретен случай.

Вие следва да бъдете информирани за вариантите Ви на лечение. Бихте могли да потърсите повече от едно професионално мнение. Ние също можем да препоръчаме дентални специалисти или клиники близо до Вас. Попитайте ни!

Вашият дентален лекар ще направи отпечатъци на Вашите горна и долна челюсти и ще ги изпрати в лабораторията за анализ и изработване на алайнерите. При желание от Ваша страна освен алайнери могат да бъдат изработени и мотивационни модели /макети на крайния резултат от лечението/.

На този етап Вие ще бъдете уведомени колко стъпки са нужни за лечението, т.е. колко комплекта алайнери ще носите и какви ще бъдат приблизителните време и разходи за Вашето лечение.